Рецептом легендарної страви поділився відомий кулінар Володимир Ярославський у своєму Instagram.
Для 10 сосисок в тісті вам знадобляться:
- 350 г теплої води
- 35-40 г цукру
- 8-10 сухих дріжджів
- 520-540 г борошна
- 10 г солі
- олія для фритюру
- 10 сосисок
Приготування
У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні.
Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто.
Залишаємо тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося, а після цього треба сформувати 10 шматочків по 90 грамів.
Сосиски варто дістати заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури.
Загорнути сосиски в тісто, добре звести краї, як на вареники.
Відставити уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.
Тим часом варто підготувати олію без запаху і довести її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра – киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися.
Обережно кладіть сирі перепічки в олію. Обсмажувати треба орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору.
Виймайте перепічки на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир.
Переглянути цей допис в Instagram