Завдяки розмаїтості моделей вдасться вибрати витяжку, що підходить по дизайну, технічним характеристикам та бюджету.
Площа кухні є критерієм підбору потужності витяжки, адже цей показник має перевищувати площу в 10-12 разів. Коли потрібно купити витяжку на кухню, слід врахувати втрати в потужності, адже згодом сітка забивається, як і сам димар для відведення повітря. Втрати становлять до 30%, тому бажано вибирати пристрої із запасом потужності і своєчасно проводити чистку для відновлення ефективності.
Конструкція витяжок
Варіантів кілька і кожен із них має свої унікальні характеристики та параметри. Сьогодні виробники пропонують такі конструкції витяжок:
- Купольні. Нижня частина широка для забору повітря, а вгору йде звуження з формуванням проходу. Конструкція спрощена, висока ефективність, а також велика різноманітність моделей за добрими цінами. Єдиний мінус – великі габарити;
- Вбудовані. Компактність та гармонійне доповнення до дизайну інтер’єру. Через зменшення габаритів доводиться зменшувати основні робочі агрегати, що зумовлює низьку потужність;
- Телескопічні. Вони невеликих розмірів і водночас їх називають касетними витяжками. Розташовуються у спеціальній шафі, доповнюються висувною панеллю для забору повітря, що встановлюється над плитою;
- Вертикальні. Робочі елементи кріпляться до днища. Серед відмінних рис виділяють незвичайний дизайн, високу продуктивність і потужність.
Витяжки не повинні бути вужче плити, відповідно потрібно підбирати єдиний розмір з урахуванням особливостей кухонних меблів.
Фільтруючі елементи
Фільтр може бути вугільний або металевий. Другий практичний, довговічний та багаторазовий, у той час як вугільні фільтри необхідно своєчасно змінювати. Вибір потрібно робити залежно від того, де і наскільки часто використовуватиме витяжка.
У магазині «Фокстрот» можна ознайомитись з великим асортиментом витяжок під різні умови та завдання. Якість продукції підтверджується відгуками покупців, причому на всі витяжки є гарантія від виробника. Зручність вибору забезпечується системою фільтрів, де заздалегідь потрібно вказати необхідні критерії та показники.