Шеф-кухар українського ресторану “Веселка” в Нью-Йорку Дмитро Марценюк поділився рецептом такого десерту.
“У нашому рецепті немає цукру, ароматизаторів, глютену тощо. Зате є багато клітковини та поживні речовини. корисні для організму”, – пише Марценюк.
Для цього печива знадобляться:
- 200 г бананів (~2 шт);
- 100 г вівсяних пластівців;
- 50 г сушеної вишні або журавлини;
- 20 г родзинок;
- 1 ст. л. кунжуту;
- насіння чіа;
- 1 ч. л. кориці.
“Перебийте у блендері банани до однорідної маси. Додайте решту інгредієнтів і ретельно все перемішайте. Залиште цю масу на 10-15 хвилин, щоб вівсяні пластівці набухли. Сформуйте кульки, придавіть їх та викладіть на застелене пергаментом деко. Покладіть у попередньо розігріту до 180 градусів духовку та випікайте 15-20 хвилин”, – деталізує шеф-кухар.
Нагадаємо, раніше ми писали про легендарні рецепти чаю по-київськи: з цукром, фруктами, горілкою.
Раніше у КВЦ “Парковий” відбулась церемонія вручення національної ресторанної премії “Сіль”. Переможцям – найкращим ресторанам, кафе, барам і пабам України – вручили мідні сковорідки. Цьогоріч за перемогу у 17 номінаціях премії змагалися 145 закладів із 22 міст України. У 11 номінаціях переможцями стали столичні ресторани.