Нутриціолог Анна Нікольська запропонувала в Instagram список з топ-3 осінніх суперфуди.
Куркума – спеція, дасть фору будь-якому протизапальному засобу! Купуйте її не в супермаркеті, а в ЗСЖ- або індійських магазинах, Замовляйте онлайн, багато варіантів і на маркетплейсах! Пам’ятайте, що куркумін посилюється в кілька разів, якщо заміксувати його з чорним перцем!
Додавайте куркуму при смаженні на маслі, в теплі страви – крем-супи, каррі, і звичайно готуйте латте (золоте молоко) – візьміть молочко (найсмачніше на кокосовому і кешью), додайте всі пряні спеції, натуральний підсолоджувач і в блендер для пишної пінки!
Читайте також: Несемось. В Україні під 4 тисячі випадків коронавірусу за добу, Київ уже не в лідерах
Буряк – у свіжому вигляді може стати “еліксиром здоров’я” при будь-якій хворобі. Зручно, що сік з буряка можна віджати, навіть якщо немає соковижималки! І звичайно підтримка шлунково-кишкового тракту – кислотності шлунка і нашого головного органу, який щодня фільтрує безліч токсинів – печінки! У приготованому вигляді буряк краще охолодити -скористайтеся бонусом резистентного крохмалю! Він відмінно поєднується з волоським горіхом, смаженою цибулею, чорносливом. А якщо заправити його соусом з авокадо або кешью – взагалі смакота.
Квашена капуста – джерело вітаміну С і пробіотиків – один з кращих продуктів для імунітету, якщо ви готуєте її правильно – без цукру, солі, оцту і звичайно за улюбленим рецептом бабусь.
Нагадаємо, в Україні в новому епідсезоні очікується циркуляція 4 штамів грипу. Медикам, вчителям, людям похилого віку старше 65 років, вагітним і людям з хронічними захворюваннями рекомендовано вакцинуватися за першої ж нагоди.