Кремовий та ніжний: як приготувати вдома яєчний лікер з ромом

Автор: Галина Ворона
03:44 17.02

Вихідні – гарний привіт почастувати себе та близьких чимось цікавим та смачненьким. Наприклад, це може бути надзвичайно ніжний та пишний яєчний лікер, що зачарує своєю кремовою текстурою, яка нагадує заварний крем. Його легко приготувати в домашніх умовах.

Кремовий та ніжний: як приготувати вдома яєчний лікер з ромом
Світлодіодне освітлення

Рецепт напою пропонує Євген Клопотенко.

За його словами, для лікеру використовуються сирі яйця, тож їх треба ретельно вибрати. Зважайте на строк придатності та на цілісність, у яйці не має бути жодних тріщинок. Також, аби не наражатися на небезпеку через сальмонельоз, краще купуйте яйця в магазині, перевірте наявність штампів про контроль якості. Також важливий і розмір, бо з більшого яйця вийде і трохи більше лікеру.

Для приготування двох келихів яєчного лікеру знадобиться 15 хвилин часу та інгредієнти:

  • 2 великих яйця (окремо жовток і білок)
  • 4 ч. л. цукрової пудри
  • 60 мл вершків 33%
  • ½ ч. л. екстракту ванілі
  • 100 мл витриманого рому
  • тертий мигдалевий горіх (для прикраси)
  • мелена кориця (для прикраси).

Як готувати лікер

  • Розділіть 2 яйця та викладіть жовтки і білки в окремі миски. До жовтків додайте 4 ч. л. цукрової пудри. Ретельно перемішайте віничком до однорідності.
  • В іншій мисці збийте білки до стійких піків. Це можна зробити віничком або використати блендер чи кухонну машину з відповідною насадкою.
  • В третю миску вилийте 60 мл вершків жирністю 33%. Збийте їх так само, як і білки – віничком чи блендером.
  • У миску до жовтків обережно перекладіть збиті вершки та білки. Влийте 100 мл рому та ½ ч. л. екстракту ванілі. Обережно перемішайте силіконовою лопаткою, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Розлийте по келихам і відразу подавайте, додавши мелену корицю та тертий мигдаль, за бажанням додайте кілька кубиків льоду.

Читайте також:

Великий Київ у Google News

підписатися