В Україні пом’якшили карантинні вимоги до бізнесу – що нового

Автор: Галина Ворона
20:46 07.06.2021

Кабінет міністрів України переглянув обмеження для “жовтої” зони адаптивного карантину, який діє на території країни. Зокрема, тепер ресторанам дозволено працювати цілодобово, а в місцях проведення масових заходів можна приймати більшу кількість відвідувачів.

В Україні пом’якшили карантинні вимоги до бізнесу – що нового
Світлодіодне освітлення

Про це йдеться в постанові № 583 Кабміну.

Так, при “жовтому” рівні епідемічної небезпеки дозволили:

  • проведення масових, зокрема культурних, розважальних, релігійних, заходів (у тому числі в закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 2/3 місць;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі;
  • діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

Заклади, що надають послуги з розміщення (наметові містечка, трейлерні парки, бунгало тощо) зможуть працювати в усіх зонах, окрім червоної. Однак якщо область потрапляє до помаранчевої чи червоної зони, можливі посилені заходи контролю та додаткові обмеження.

При цьому зазначені обмеження не застосовуються при наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також дозволили роботу бізнесу з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) без обмеження часу. У закладах громадського харчування скоротили відстань між столиками до 1,5 (раніше було 2).

Крім того, іноземцям, що перетинають кордон України, дозволили пред’являти не тільки негативний ПЛР-тест, але й негативний тест на антиген або міжнародний сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19 препаратами, схваленими ВООЗ.

Нагадаємо, 24 лютого Україна повернулась до адаптивного карантину із поділом областей на “червоний”, “помаранчевий” та “жовтий” рівень епідбезпеки. Наразі він запроваджений до 30 червня, але може бути подовжений.

Великий Київ у Google News

підписатися