Українців просять не відвідувати Казахстан: у країні надзвичайний стан через масові протести

Автор: Галина Ворона
13:55 05.01.2022

Громадян України просять утриматися від поїздок до Казахстану з 5 по 19 січня 2022 року у зв'язку з упровадженням надзвичайного стану.

Про це повідомляє посольство України в Казахстані.

У зв’язку з введенням з 05 січня по 19 січня 2022 року надзвичайного стану в м. Алмати, Алматинській та Мангістауській областях рекомендуємо утриматися від прибуття до Казахстану, а громадянам, які перебувають на території Казахстану, утриматися від відвідування місць масового скупчення людей на період надзвичайного стану в країні”, – йдеться в повідомленні.

У разі необхідності громадяни можуть звернутися до посольства України в Казахстані за номером гарячої лінії +7(705)7556610.

Зауважимо, ситуація в країні поки не вплинула на міжнародні перевезення між Києвом і аеропортами Казахстану: повідомлень про скасування рейсів немає ні на сайті аеропорту “Бориспіль”, ні на сайті Казахського перевізника Air Astana, ні в українських компаній SkyUp та МАУ які теж туди літають. Рейсів на виліт з “Борисполя” сьогодні не заплановано, а на приліт очікується два борти з Алмати – вони мають прибути вчасно. 

Нагадаємо, 2 січня в місті Жанаозені (Мангістауська область на заході Казахстану) розпочались масові мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Згодом вони переросли в масові протести в усій країні з економічними та політичними вимогами. 4 січня в Алмати сталися сутички протестувальників із силовиками.  Президент країни Касим-Жомарт Токаєв оголосив в Алмати, Мангістауській і Алматинській областях режим надзвичайного стану на період до 19 січня та комендантську годину, яка діятиме з 23:00 до 07:00. Уранці 5 січня уряд Казахстану було відправлено у відставку.

Останні новини