Як повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб, випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію зафіксовані 17-18 липня.
За попередньою інформацією, ймовірною причиною хвороби могло стати вживання громадянами 15-17 липня неякісної готової продукції у закладі громадського харчування на Подолі.
Наразі, хворі перебувають на лікуванні в медичних закладах міста Києва. Лікарями та фахівцями Центру проводяться необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій.
Розпочато епідеміологічне розслідування.
Фахівці нагадують про 5 кроків до безпечного харчування:
- Підтримуйте чистоту.
- Відокремлюйте сиру їжу від готової.
- Ретельно готуйте їжу.
- Зберігайте їжу при безпечній температурі.
- Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти