Російська мережа закладів громадського харчування позбавляється котлет по-київськи. Не виробів, а назви.
На вітринах та у меню тепер можна побачити всім знайому котлету, але з різноманітними варіаціями назв. Тепер їх називають: котлета Донбас, котлета дружба, котлета кримською, котлета по-в’ятськи, котлета з маслом, котлета по-кіровськи.
Як відомо, наші історики доводять, що вперше ці котлети потрапили до Києва у 1918 році, ще за часів гетьмана Скоропадського. Але тоді вони не отримали такої популярності, як зараз. У 1946 році “Котлета по-Київськи” була приготовлена в Києві на честь повернення української делегації з Парижа, в той час вони отримали масову популярність. Страву схвалили на вищому рівні, і через якийсь час вона з’явилася в меню ресторанів “Інтуриста”.
“ВК” писав, як приготувати класичні та хрусткі котлети по-київськи.