Про це у Facebook повідомила співзасновниця Національної ресторанної асоціації України Ольга Насонова.
За її словами, ресторанний ринок у Києві зменшився вдвічі й лише близько 20% відкритих закладів громадського харчування завантажені.
Вона прогнозує, що шанси “вижити” мають два формати – кав’ярні та пекарні.
“При цьому найкраще почуваються кіоски з шаурмою” — констатує Насонова.
Натомість найгірше, зі слів Насонової, київським барам через комендантську годину.
“Кав’ярні почуваються дуже добре, зрештою, ще багато хто може дозволити собі каву Комендантська година повністю зруйнувала київські бари, закінчити пити до 9 вечора важко звикнути” — пише вона.
Нагадаємо, що від сьогодні у столичних ресторанах можна замовляти алкогольні напої.
з 1 квітня у Києві дозволили продавати алкоголь. Наступного дня в супермаркетах люди цілими тачками купували важкий алкоголь.
Як повідомляв “ВК”, у Києві та Київській області комендантська година тепер триває щоночі із 23:00 до 05:00. Громадський транспорт відсьогодні платний і працює: метрополітен – із 06:00 до 22:00, наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30.