Окрім цього, сьогодні Київ може похизуватися гастрономічно-туристичним продуктом столичної кухні «Kyiv pie», який був створений з метою популяризації гастрономічного туризму у столиці України, повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА.
«Kyiv pie» – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, який об’єднує українські традиції та сучасні тренди. Унікальність пирога полягає у начинці, яку підбирали з традиційних локальних продуктів в трьох варіантах:
- Осетер (був популярний в Києві ще 300 років тому, оскільки в Дніпрі його було дуже багато);
- Яловичий лівер (виготовляють в Баришівському районі);
- Коріння селери, петрушки та пастернак (користувалися популярністю до появи в Україні картоплі).
Сьогодні кожен бажаючий може скуштувати київську страву «Kyiv pie» в ресторані «Наживо Стейк-Хаус та Піца» (вул. Пушкінська, 16).
Окрім цього, після прогулянок містом по маршруту «Київ гастрономічний» учасники закінчують свою прогулянку частуванням київського пирога та фірмового лимонаду.
Нагадаємо, до війни туристів планували приваблювати до Києва гастрономічними турами. Минулого року презентували новий гастрономічний продукт – Kyiv Pie. Над пирогом у вигляді сонечка-тістечка працювали найкращі кухарі. Згодом страва навіть отримала свій логотип.