У центрі столиці ексдружина зрадника України Бардаша Луна співала російською пісню, присвячену коханому з ПВК “Вагнер”

Автор: Ольга Даниленко
17:21 23.10.2023

Колишня дружина зрадника України та фаната Путіна продюсера Юрія Бардаша співачка Луна у столичному закладі, розмахуючи прапором України, співала російською пісню “Пальмира”, яку вважають неофіційним гімном ПВК “Вагнер”. 

Свою пісню “Пальмира” Луна (Христина Герасимова – справжнє ім’я) виконувала у концертній залі Stereo Plaza, що розташована по проспекту Лобановського, 119. Концерт відбувся у суботу, 21 жовтня. 

Трек Луни “Пальмира” з альбому “Транс” 2019 року. Вже тоді співачці закидали, що пісня присвячена дівчині, яка співає про своє кохання до бойовика ПВК “Вагнер”, який йде вбивати людей у Пальміру – стародавнє місто Сирії. Луна такі закиди відкидала. 

Однак, тоді, у 2019 році російські ЗМІ виходили із заголовками: “Наемникам из ЧВК Вагнер посвятила песню известная украинская певица Луна. Почему это важно”. 

И на фоне этого крайне красноречивого молчания, осенью 2019 года известная украинская певица Луна неожиданно выпускает сингл Пальмира, целиком посвященный наемникам из ЧВК Вагнера, воюющим в Сирии. В этой пацифистской композиции девушка признается в любви человеку, с контрактом в душе, который раз за разом отправляется воевать на Восток в красные руины, рискуя жизнью”, – йшлося у публікаціях росЗМІ. 

Цю пісню Луни воєнні злочинці ПВК “Вагнер” ставили у в один зі своїх відеороликів й трек стали називати неофіційним гімном бойовиків ПВК “Вагнер”. 

Однак, у 2023-му Луна все ж вирішила “актуалізувати” трек під українські реалії. У Києві, на концерті у Stereo Plaza замість: “Ты уходишь на Восток, в золото Пальмиры”, вона співала: “Ты уходишь на Восток, в золото Донбасса”. При цьому співачка вагітна й розмахувала прапором України. 

Довідка: Приватна військова компанія Вагнера, ПВК “Вагнер” – бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України, у Сирії була на боці союзника РФ режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР.

Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо, зокрема на території України. Включена до санкційних списків США, Європейського Союзу та Японії. 26 січня 2023 року визнана Міністерством фінансів США транснаціональною злочинною організацією. 6 лютого 2023 року Верховна Радою України визнала вагнерівців міжнародною злочинною організацією

Нагадаємо, з 2022 року в Україні діє законопроєкт № 7273-д, який забороняє звучання російської музики в українських медіа та у громадському просторі. Зокрема, заборонено публічне виконання та демонстрація, а також використання фонограм, відеограм та музичних кліпів виконавців, які підтримують російську агресію.

Також, з 2021 року діє закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який передбачає обов’язкове використання державної мови в органах держвлади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах життя.

Крім того, Київрада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території столиці. Зокрема йдеться про пісні, концерти і театральні вистави.

Як повідомляв “ВК”, фанат Путіна Юрій Бардаш, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, втік до РФ. Він називає себе російською людиною, а країну-агресора РФ – великою державою. А ще закликав Україну до капітуляції. В інтерв’ю російським пропагандистам він називав колишню дружину Луну “українською нацисткою”. Своєю чергою, Луна зазначила, що зате її не звинувачують у проросійській позиції. Також вона додала, що рада, що Бардаш не турбує їхнього спільного сина.

Останні новини