Сину сепаратиста з Криму дозволили заробляти на відбудові Бородянки

Автор: Оксана Тупальська
16:18 03.08.2023

ТОВ "Укрбуд-Проект-Реконструкція" отримало замовлення на відновлення центру соціально-психологічної реабілітації у Бородянці Київської області, будівля якого була зруйнована російськими ракетами. Власник ТОВ - Давид Кізіменко - син сепаратиста Олега Кізіменка, який після окупації Криму залишився на посаді заступника мера Севастополя.

Про проект будівництва повідомляють журналісти BIHUS Info. Кажуть, що згадана компанія на момент підписання договору про будівництво вже півроку фігурувала в матеріалах справи про розкрадання грошей.

Вартість будівельних робіт оцінюють в 240 млн грн. Зазначається, що у Бородянку бізнес завів місцевий чиновник, який раніше працював на Кізіменка. 

Давид Кізіменко родом з Донецька. І він активно заробляє під час війни. Так, його фірма отримає 20 млн грн за ремонт дороги в Краматорську. 

Про те, що бізнес Олега та Давида Кізіменко є сімейним, а сепаратист-батько пов’язаний з нащадком, свідчать переоформлення фірм, власниками яких вони є. Частиною організацій за офіційними документами раніше володіла мати Давида, його рідний брат та батько.

Раніше “ВК” розповідав про бізнес сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан, який продовжує традицію батька та заробляє в Україні мільярди, оформивши фірму на кіпріотів.  

Останні новини