Шеф-кухар Владислав Міцкевич поділився в Instagram рецептом панкейків з солоною карамеллю.
Для приготування панкейків:
- яйця 4шт
- цукор 30 г
- борошно 150 г
Для приготування карамелі:
- цукор 150г
- вершкове масло 50 г
- вершки 100-150 г
- сіль дрібка
Спосіб приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Вбиваємо білки з 1 ст.л. цукру до твердих піків.
Жовтки перетираємо з 1 ст.л. цукру до білого кольору.
З’єднуємо білки з жовтками, додаємо 150 г просіяного борошна.
Смажимо невеликі млинці-панкейки у великій кількості рослинної олії.
150 грам цукру розтопити на слабкому вогні.
Додаємо вершкове масло і вершки за два підходи. Солимо, і карамель готова.
Поливаємо панкейки солоною карамеллю і за бажанням прикрашаємо ягодами.
Переглянути цей допис в Instagram