Сучасний світ змінює класику, тож з’явилися круглі, пласкі та круасани-вафлі: де спробувати новинку

Автор: Любава Лисичкіна
10:34 31.03

Нестандартні круасани – це тренд 2024 року в Україні, хіт соціальних мереж, десерт, який розрекламували майже всі фудблогери країни.

Сучасний світ змінює класику, тож з’явилися круглі, пласкі та круасани-вафлі: де спробувати новинку
Світлодіодне освітлення

Як повідомляється, сьогодні в моді відходити від стереотипів, тож оригінальними можуть бути досить звичні страви.

Круглі круасани

Їх можна побачити під такими назвами: New York Roll, Supreme (сюпрем), крублик, койн, рондель. Головна особливість цих круасанів — кругла форма та велика кількість заварного крему всередині. Також вони мають більші розміри, ніж класичні вироби. 

Cronut, гібрид пончика та круасана, створив кондитер Домінік Ансель у 2013 році. Проте популяризував виріб Скотт Чіое — головний кондитер кафе-пекарні Lafayette Grand Café & Bakery в Нью-Йорку. Він удосконалив випічку, і вона підірвала соцмережі. 

Україну новинка не оминула. Сьогодні крублики можна скуштувати в багатьох закладах столиці. Наприклад, кафе JUJU має більш як десять варіацій цієї випічки. Для любителів солоденького є круасани з мигдалевим, малиновим, фісташковим, шоколадним, вишневим заварним кремами, а також матча-кремом. Ціна — 170 гривень.

А для шанувальників солоного готують круглий сендвіч-круасан з лососем або куркою, за ціною 200 гривень. Є круасан-бургер з яловичиною або креветкою за ціною 280 гривень. Подається він з картоплею фрі та соусом.

Заклад продовжив експериментувати з геометрією та пропонує спробувати квадратні круасани.

  • JUJU
  • Адреса: вул. Євгена Чикаленка, 1/3

Пласкі круасани

В Кореї він відомий як снек Krunge. Назва виникла з поєднання слів «круасан» і «нурунджі» (традиційний хрусткий коржик з підсмаженого рису). Krunge вигадав звичайний корейський менеджер, який готував пласкі круасани для родини та викладав фото в соціальні мережі. Пости набирали мільйони переглядів. Невдовзі страва стала трендом. Кавʼярні додали таку випічку до меню, а відвідувачі з радістю поширювали фото незвичного десерту в соціальних мережах.

Щоб зробити плаский круасан, беруть звичайний та розкочують його скалкою. Потім треба обсмажити на сковороді до появи хрусткої скоринки. Також можна використовувати й спеціальний прес для стиснення. Під час смаження радять додати трохи цукру або меду, а між двома половинками розмістити начинку, щоб отримати смачний сендвіч. 

В Україні цей тренд розлетівся миттєво. І десятки столичних кавʼярень впровадили десерт у меню. Круасан має вигляд великого печива, котре поливають різними видами шоколаду та посипають фруктовими родзинками або ж горіхами. Відвідувачі кажуть, що на смак це нагадує батончик «КітКат». 

  • У CHEESE CAKE FAMILY (вул. Велика Васильківська, 24) можна спробувати такий круасан, прикрашений молочним шоколадом та малиною або білим шоколадом з фісташками, за ціною 175 гривень.
  •  Ресторан «Красиво є»  (Крутий узвіз, 6/2) готує флет-круасани у матча-глазурі або у чорному шоколаді з подрібненим фундуком. Ціна — 195 гривень.

Круасани-вафлі

Новинку створили на лівому березі Києва, в кафе Svitanok біля озера Тельбін. Що таке крофля? Це випічка, яка поєднує круасан та вафлю.

Заклад пропонує солону крофлю «Дабл чіз» з двома котлетами, яйцями, беконом, сиром чеддер і кленовим сиропом. Ціна — 230 гривень.«Крофля чорізо» —  поєднання ковбасок, моцарели та кисло-солодкого соусу – коштуватиме  330 гривень. Є й солодкі варіанти: з ванільним морозивом, лохиною та карамеллю або нутелою і ягідним конфітюром. 

  • Svitanok (проспект Павла Тичини 18/1)

До слова, “ВК” писав про те, де у Києві можна  скуштувати величезні круасани, бургери, шаурму, хачапурі.

Великий Київ у Google News

підписатися