Рецептом, яким може скористатися будь-хто, поділився Володимир Ярославський в Instagram.
За словами кухаря, це найпростіший рецепт без заварювання і без яєць. Якщо дотримуватися порад і рецептури вийде справжній шедевр, який став одним зі смачних з символів столиці.
Інгредієнти:
- 350 г теплої води
- 35-40 г цукру
- 8-10 сухих дріжджів
- 520-540 г борошна
- 10 г солі
- олія для фритюру
- 13-14 сосисок
Як приготувати
- У теплій воді, не вище 38 градусів розчиніть цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні – це важливо.
- Додайте просіяне борошно, сіль та замішайте тісто. Має вийти м‘якеньке, яке ще може трішечки прилипати до рук.
- Залиште тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося. Помніть його і сформуйте 13-14 шматочків по 70 грамів.
- Якщо будете робити пиріжки – беріть приблизно по 50-60 г на 1шт.
- Надайте сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
- Сосиски дістаньте заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури. Загорніть сосиски в тісто, добре зліпіть краї, як на вареники. І знову відставте уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2.5 рази.
- Підготуйте олію без запаху, доведіть її до 180 градусів. Якщо ж у вас ще немає термометра – киньте шматочок тіста в олію і перевірте як воно буде смажитися.
- Обережно покладіть сиру перепічку в олію. Обсмажте орієнтовно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору. Вийміть перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Корисні поради
- Дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту. Тоді їх легше відправляти до фритюру.
- Не робіть тісто занадто рідким – таке прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження.
- Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим.
- Обов’язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
- Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів.
Нагадаємо, легендарна “Київська перепічка” знову піднялась у ціні. Крім цього, перепічка увійшла в ТОП-5 смаколиків зі стріт-фудів Києва, яких не знайдеш у закордонних кафешках.
До слова, у Києві створили новий гастрономічний продукт. Знайомтеся – Kyiv Pie.