Про це зоозахисники повідомляють у Instagram.
Обурення активістів зоозахисної організації UAnimals викликало інтерв’ю кухаря, в якому він розповідав про страви з м’яса диких і рідкісних тварин, зокрема страву “Серце лося”.
“Нагадаємо, що лось в Україні знаходиться на межі зникнення і цю тварину внесено до Червоної книги, тож його вбивство є порушенням закону”, – йдеться в повідомленні UAnimals.
Зоозахисники повідомили, що по факту відео вони надіслали запити в Держпродспоживслужбу та Держекоінспекцію із проханням з’ясувати, звідки у Клопотенка з’явився труп лося і чи не порушує це закон.
Також вони заявили, що готують заяву до поліції.
Євген Клопотенко у відповідь на звинувачення сказав, що про лося він просто пожартував, а насправді має етичні принципи.
“Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід – не використовувати більше м’яса, ніж дійсно необхідно.
Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю”, – заявив кухар.
Клопотенко підтвердив, що в його ресторані дійсно подають дичину.
“Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую – фермерські”, – написав Євген Клопотенко.
Представники зоозахисної організації на це відповіли, що Євген Клопотенко поширював в соцмережах сторінку постачальників дичини, зокрема м’яса лося.
В UAnimals пообіцяли поскаржитися в поліцію і на них.
Нагадаємо, що раніше кулінарний експерт Євген Клопотенко показав Держпродспоживслужбі шкільне меню від себе, яке розраховане на чотири тижні і відповідає новим стандартам дитячого харчування.