Рецепт шоколадної заварної паски до Великодня від відомої дієтологині

Автор: Любава Лисичкіна
06:38 27.04

За тиждень – Великдень! Це  рецепт перевірений роками. 

Рецепт шоколадної заварної паски до Великодня від відомої дієтологині

Рецептом поділилася дієтологиня Світлана Фус.

Зараз можна не готувати багато страв на Великодній стіл, але все ж таки головними залишаються три страви: фарбовані яйця, паска, м’ясні страви. Паска — це найважливіша святкова випічка, а от сирна паска – це альтернатива випічці, яка прекрасно підійде тим, хто відмовився від виробів з борошна чи не може його їсти за станом здоров’я.

Шоколадна заварна паска

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 5% – 500 г
  • яйця – 3 шт.
  • тросниковий цукор – 20 г
  • вершки 15% – 100 мл
  • молоко 2,5% – 100 мл
  • мелені горіхи – на свій смак
  • какао-порошок – 2-2,5 ст.л.
  • апельсинова цедра – 4 ст.л.
  • ваніль – за смаком

Спосіб приготування:

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Пасочницю заздалегідь вистелити марлею. Сир розтерти.
Яйця збити з цукром (не сильно), додати ваніль, вершки і молоко, перемішати.
Отриману суміш поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. До кипіння доводити не треба!
Зняти з вогню, додати половину какао-порошку та розмішати.
Змішати сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додати апельсинову цедру, половину какао-порошку, що залишилася, горіхи.

Отриману масу перекласти в пасочницю, поставити під вантаж та прибрати у холодильник на 12 годин.

Готову паску прикрасити за бажанням.

До слова, “ВК” писав про корисні для серця, судин, діабетикам, багаті на калій, селен, магній: ТОП корисних круп.

Великий Київ у Google News

підписатися