Рецептом поділилася дієтологиня Світлана Фус.
Зараз можна не готувати багато страв на Великодній стіл, але все ж таки головними залишаються три страви: фарбовані яйця, паска, м’ясні страви. Паска — це найважливіша святкова випічка, а от сирна паска – це альтернатива випічці, яка прекрасно підійде тим, хто відмовився від виробів з борошна чи не може його їсти за станом здоров’я.
Шоколадна заварна паска
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 5% – 500 г
- яйця – 3 шт.
- тросниковий цукор – 20 г
- вершки 15% – 100 мл
- молоко 2,5% – 100 мл
- мелені горіхи – на свій смак
- какао-порошок – 2-2,5 ст.л.
- апельсинова цедра – 4 ст.л.
- ваніль – за смаком
Спосіб приготування:
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Пасочницю заздалегідь вистелити марлею. Сир розтерти.
Яйця збити з цукром (не сильно), додати ваніль, вершки і молоко, перемішати.
Отриману суміш поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. До кипіння доводити не треба!
Зняти з вогню, додати половину какао-порошку та розмішати.
Змішати сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додати апельсинову цедру, половину какао-порошку, що залишилася, горіхи.
Отриману масу перекласти в пасочницю, поставити під вантаж та прибрати у холодильник на 12 годин.
Готову паску прикрасити за бажанням.
До слова, “ВК” писав про корисні для серця, судин, діабетикам, багаті на калій, селен, магній: ТОП корисних круп.