Корисні для серця, судин, діабетикам, багаті на калій, селен, магній: ТОП корисних круп

Автор: Любава Лисичкіна
01:33 22.04

Яка каша найкорисніша – таким питанням задаються люди, які стежать за своїм харчуванням. Зазвичай ми готуємо свої улюблені крупи, не замислюючись про їх користь. Ви здивуєтеся, наскільки корисні деякі страви, які ми їмо щодня.

Корисні для серця, судин, діабетикам, багаті на калій, селен, магній: ТОП корисних круп
Світлодіодне освітлення

Про корисні крупи, які варто вживати і наповнювати ними раціон, розповіла дієтолог Наталія Самойленко.

 Коричневий та дикий рис – багатий на калій й тому дуже корисний для серцево-судинної системи. Сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт. 

Гречка – у ній міститься мідь, а також – флавоноїди, які сприяють зміцненню судин. Зазвичай її призначають хворим після операції. 

 Плющена або цільна вівсянка – головна цінність такої каші – бета-глюкан. Це підвид клітковини, який підтримує тривале відчуття насичення. Заправляйте оливковою олією, а не вершковим маслом, радить дієтологиня.

 Перлова крупа – у ній багато клітковини. Вона міститься не тільки в зовнішній частині ядра, як у більшості інших круп, а у всьому зерні. Перевагою перловки є мала калорійність, близько 10% денної норми вітаміну В3 і близько 30% денної норми селену. А ще калій і фосфор. Особливо корисна ця каша людям, що страждають від діабету.

 Кіноа – ця псевдо зернова (насправді вона належить до листових овочів) має високий вміст білка, багата на магній, калій, мідь і цинк. У ній містяться вітаміни групи B, серед яких піридоксин, тіамін, рибофлавін, фолієва кислота, пантотенова кислота, ніацин.

До слова, Клопотенко створив новий збірник шкільного харчування: 621 страва, завантаження у вільному доступі.

Великий Київ у Google News

підписатися