Паска від “Великого Києва”. Простий та смачний рецепт

20:04 15.04.2020

“Великий Київ” щороку ласує неймовірно смачною паскою, яку випікає для нас наш янгол-охоронець Ірина. Ми вирішили, що було б чудово, якби і читачі також змогли спробувати її. Тому ділимося з вами нашим фірмовим рецептом.

Паска від “Великого Києва”. Простий та смачний рецепт
Світлодіодне освітлення

Якщо ви вже вирішили цього року побалувати своїх домашніх святковою паскою, приготуйтесь, що робота, включно з замішуванням тіста, випіканням і прикрашанням, займе щонайменше  дві-три години. Але це того варте.

Отже беремо такі інгредієнти:

  • 1,5-2 кг борошна;
  • 100 гр дріжджів;
  • 10 яєць (для тіста необхідно взяти 8 жовтків і 2 яйця);
  • 0,5 л сметани (21%);
  • 200 гр вершкового масла;
  • 2-3 ложки рослинної олії;
  • 0,5 л молока;
  • 4 стакани цукру;
  • 2-3 ст. л. лікеру (коньяку) – за бажанням;
  • 300-400 гр – родзинок, цукатів;
  • ваніль, розпушувач.

Робимо опару: розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо 4 ст. л. цукру і 4 ст. л борошна і чекаємо, коли підніметься шапочка (близько 30 хвилин).

Тим часом збиваємо жовтки і яйця з цукром і вводимо потихеньку в опару. Потім додаємо сметану, розтоплене і охолоджене масло, соняшникову олію, лікер, розпушувач, ваніль і просіяне борошно.

Отриману масу вимішуємо хвилин 30-40.

Родзинки замочуємо, промиваємо, просушуємо, обсипаємо борошном і вводимо в масу.

Тісто розкладаємо у форми (трохи більше половини), чекаємо, поки підніметься, і ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

Поки наші пасочки вихолодають, готуємось прикрашати їх – використаємо глазур, горіхи, цукати, цукерки та інше. Або можна купити готові прикраси.

Для приготування глазурі беремо:

  • цукрова пудра – 100-120 гр;
  • яєчний білок – 1 шт. (охолоджений);
  • 1 ч. л. соку лимона.

Білок помістимо в чашу, додаємо лимонний сік і збиваємо міксером, додаючи поступово по 1 столовій ложці цукрової пудри. Коли маса стане однорідною – глазур готова. 

Можна зробити желатинову глазурь, яка не кришиться:

1 ч.л. желатину заливаємо 2 ст.л. води та дати набухнути (15 хв.). 180 г цукру та 4 ст.л. води на повільному вогні доводимо до стану сиропу, а потім додаємо туди желатин та розмішуємо. Збиваємо цю суміш блендером до білої густої консистенції.

Змащуємо наші пасочки і прикрашаємо як душа попросить.

Додамо, що з такої кількості виходить до 10 пасочок, яких вистачить для всієї родини, ще й можна буде пригостити (за правилами карантину) сусідів. Якщо це для вас багато, інгредієнтів можна використати половину.

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

А що ж робити з білками, що залишились? З них можна приготувати бізе. Для нього беруться ті ж складові, що і для глазурі та збиваються за тим же принципом (з розрахунку 1 білок – 60 г пудри). Отримана маса викладається ложкою (або кулінарним шприцом) на лист з пергаментом – і на годину в духовку. Тістечка готові.

Якщо ж ви відчули, що ще не готові власноруч створювати великодній хліб, можете купити готові пасочки – ми навіть дізнались, за скільки їх у цьому році продають.

Великий Київ у Google News

підписатися