Про це повідомив голова Спілки українського селянства Іван Томіч.
«У порівнянні з минулим роком, новорічний стіл у середньому подорожчає на 16-20%. Тобто українцям потрібно буде переплатити на 20% для того, щоб накрити стіл, як минулого року», – сказав Томіч.
За його словами, помідори, огірки та перець до нового року подорожчають до 20%. Також підростуть у ціні овочі борщового набору. Хоча буряк, морква, цибуля, капуста до кінця року подорожчають не так сильно – на 10%.
«А ось цибуля може рекордно зрости в ціні. Порівняно з минулим роком – у 2,5 рази. Крім того, подорожчає м’ясо. Свинина на 20%, а курятина на 10%», – резюмував експерт.
Варто нагадати, що новорічно-різдвяні вихідні-2022 наближаються: коли і скільки будемо відпочивати.