Про це повідомила в.о. директора департаменту освіти й науки ОДА Жанна Осипенко сьогодні, 5 жовтня.
За її словами, школи, які беруть участь у проєкті, із 1 вересня почали готувати страви за новими рецептами, а також розробляти double-меню, за яким дітям пропонується кілька страв на вибір.
При цьому на час поширення епідемії коронавірусу реалізацію ще однієї ініціативи – введення мультипрофільного харчування за принципом “шведського столу” – довелося тимчасово відкласти”, – зазначила Жанна Осипенко.
Окрім цього, у школах Київщини також модернізували харчоблоки. Роботи на більшості об’єктів завершили. Відтак у 73 закладах освіти провели капітальні ремонти, у 124 – поточні середні. Це коштувало понад 87,5 млн грн.
Ще в десяти школах приміщення для харчоблоків ремонтуються безпосередньо зараз. Йдеться про освітні заклади в Бориспільському, Васильківському, Вишгородському, Володарському, Києво-Святошинському, Таращанському, Рокитнянському районах, а також Богуславській, Бородянській і Ржищівській ОТГ. Після завершення робіт у харчоблоках цих шкіл встановлять нове обладнання.
Нагадаємо, у столичних школах також оновили стандарти харчування учнів, але з 1 вересня через пандемію ввели нові правила харчування, які негативно сприйняли батьки вони почали масово скаржитись на сніданки. У Держспоживслужбі називали обурення батьків цілком зрозумілим і обіцяли реагувати на скарги – перевірити викладені факти у вказаній школі.