Про це розповів голова КОВА Руслан Кравченко.
За його словами, у перший день роботи фабрика-кухня відвантажила півтори тисячі порцій до Бучанського ліцею №9 – там тепер опорна кухня. Звідти обіди розподілили також у школи №1 і №2.
Свіжі страви школи отримують у спецбоксах. На місці вони проходять термічну підготовку і потрапляють на столи до учнів.
Меню вивірене за нормами здорового харчування та потребами дітей.
У квітні на харчування із фабрики-кухні “ГотуЇмо” перейдуть всі школи Бучанської громади. Поступово приготуванням і доставкою будуть охоплені Немішаївська та Бородянська громади.
Гарячими обідами фабрика-кухня забезпечуватиме всіх учнів закладів освіти, які вона обслуговуватиме: з 1 по 11 клас.
Меценатом фабрики-кухні став американський філантроп та бізнесмен Говард Баффет. Його фундація в перший рік оплачуватиме всі витрати на гаряче харчування дітей трьох громад.
Реалізували проєкт у співпраці з “World Central Kitchen” та Національною асоціацією громадського харчування.
Читайте також: Меню затвердили, тендери провели: фабрику-кухню у Бучі готують до відкриття
Нагадаємо, Фабрика-кухня щодня готуватиме 10 000 обідів для школярів усіх навчальних закладів трьох громад — Бучанської, Немішаївської та Бородянської. Це частина розпочатої ще до повномасштабного нападу РФ реформи шкільного харчування в Україні. Її будівництво розпочалося у квітні цього року. Очікується, що фабрика-кухня в Бучі стане пілотним проектом, і в майбутньому мережу фабрик-кухонь буде поширено на всю територію України. Кожна з них зможе забезпечувати харчуванням 30 – 40 навчальних закладів. До освітньої мережі в Україні входять 14 тис. шкіл та 10 тис. дошкільних закладів.