На Троєщині чоловіка викрали, катували та вимагали викуп

12:11 12.11.2020

Двоє чоловіків викрали місцевого жителя, скоїли відносно нього розбій та вимагали гроші за звільнення. Викрадачі утримували потерпілого в одному з гаражів і, отримавши від матері 40 тисяч гривень, заручника відпустили.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що подія сталася на вулиці Вікентія Беретті, що у Деснянському районі столиці.

На лінію 102 зателефонувала жінка та повідомила, що невідомі посадили її сина в автомобіль та відвезли в гараж, де били та вимагали гроші.

За визволення сина викрадачі вимагали в жінки ні багато ні мало – 40 000 гривень. Отримавши кошти, зловмисники втекли з місця події на автомобілі іноземної реєстрації.

Оперативники затримали організатора цього кримінального правопорушення та його спільника. Ними виявилися 24–річний уродженець міста Херсон та раніше судимий за вимагання 31–річний уродженець Дніпропетровської області:

“Ми встановили, що зловмисники з 29–річним потерпілим домовилися про зустріч біля під’їзду його будинку. Там чоловіки насильно посадили потерпілого в автомобіль та повезли у напрямку Оболонського району. Киянина утримували в одному з гаражів, де погрожували йому ножем, били, відібрали телефон та зняли з банківської картки 1500 гривень”, – повідомив начальник кримінальної поліції Деснянського УП ГУНП у м. Києві Андрій Табала.

Правоохоронці обшукали квартиру одного з правопорушників та вилучили звідти викрадений телефон та ніж. У дворі того ж будинку слідчі виявили автівку, на якій пересувалися зловмисники. Транспортний засіб вилучили на час досудового розслідування.

Слідчі розпочали об’єднане кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (Розбій) та за ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Правопорушникам уже повідомлено про підозру за вчинення розбою та вимагання. Суд обрав їм запобіжні заходи: організатору – тримання під вартою, а його спільнику – цілодобовий домашній арешт”, – розповів підполковник поліції.

Наразі слідчі встановлюють усі обставини події, мотиви та можливих співучасників злочину.

Нагадаємо, що на Київщині минулого місяця поліція попередила викрадення доньки блогерки. Зловмисники планували викрасти дитину з метою отримати викуп у 200 тисяч доларів США. З дівчинкою все гаразд. 

Читайте також: Вибух біля посольства Ізраїлю і викрадення посла – у столиці проводяться навчання 

Останні новини