На Шота Руставелі відкрили ресторан з вівцями на даху та кавказькими стравами в меню

Автор: Любава Лисичкіна
23:45 04.09

Назва закладу «Цоб-Цабе» має особливе значення як для Кавказу так і для України , адже це старовинні команди, якими керували волами під час роботи на землі.

На Шота Руставелі відкрили ресторан з вівцями на даху та кавказькими стравами в меню
Світлодіодне освітлення

Як говорять власники, цоб-цабе символізують зв’язок із традиціями та культурою, передаючи дух минулого в сучасному форматі. Щоб підкреслити цю ідею,  вони обрали овечок як символ закладу та запросили скульпторів для створення унікальної атмосфери.

В ресторані панує атмосфера Кавказу, звідки й походить назва. У «Цоб Цабе» можна замовити салати, закуски, хачапурі й хінкалі, люля-кебаб, шашлик й чакапулі (тушковане м’ясо). З напоїв пропонують чачу, настоянки і є карта з італійським, іспанським та грузинським вином. 

Зокрема, тут є  телячі щічки з картопляно- шпинатним пюре.  Рецепт приготування цієї страви займає аж цілих дві доби. Телячі щічки спочатку запікаються 6 годин в духовці з соковитими овочами. Потім йде приготування картопляно- шпинатного пюре, в якому використовують вершки і смачний сир Сулугуні. Пюре неймовірно ніжне і не звичне, як для всім  звичної страви. А ще тут є соус Деміглас. Саме цей соус з кісток телятини готуються дві доби.

У меню є  кавказькі сири – 285 гривень,  салат із запеченого баклажану, томатів й сиру халумі – 210 гривень, хачапурі по-аджарськи – 265 гривень,  хінкалі з бараниною – 195 гривень, чахохбілі з куркою – 275 гривень, чебуреки з м’ясом –185 гривень, тощо.

Раніше «Цоб-Цабе» працював як ресторан «Хінкалі», але змінив концепцію. 

Коли:

10:00–22:00 (понеділок-четвер, неділя)
10:00–23:00 (п’ятниця-субота)

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

До слова, біля метро «Контрактова площа» з’явився «Зухвалий» бар.

Великий Київ у Google News

підписатися