Про це повідомили на сайті Миронівської ТГ.
“На території Миронівської територіальної громади зареєстровано випадок отруєння грибами. Постраждало 4 особи, стан хворих важкий, усі госпіталізовані та отримують лікування”, – йдеться у повідомленні.
За словами директора Миронівської філії ДУ “Київський ОЦКПХ МОЗ” Сергія Бабія, гриби є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду.
Основні причини отруєнь:
• вживання отруйних грибів;
• неправильне приготування умовно їстівних грибів;
• вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
• вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).
Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.
Нагадаємо, улітку ризики опинитися на лікарняному ліжку зі шлунково-кишковою інфекцією збільшуються в рази.