Як повідомляється, ресторан української кухні «Стрічка» почав роботу навпроти стадіону «Економіст» на Берестейському проспекті.
«Ми київський формат споживання, коли любимо й лосось, і дунайку, і піцу, і смажену картоплю з грибами, які чудово поєднуються як із настоянкою на дикій груші, так і келихом шардоне Стаховського чи Pinot Noir», – описують концепцію в команді «Стрічки».
Основне меню розробив бренд-шеф Ріфат Алієров. Орієнтир – локальний продукт і страви, які знайомі з дитинства. Піцу розроблював шеф-піцайоло Віталій Колошиць під концепт закладу. Кожна піца має свій історичний підтекст у поєднанні з локальними й традиційними інгредієнтами.
Наприклад, ідея піци «Київська Русь» полягала в поєднанні продуктів, які активно вживали за часів Київської Русі. Найпоширенішою тоді рибою був сом, а також бобові. Таке поєднання підсилили маринадом для риби й лісовими горіхами. У меню – піца «Енеїда» – 295 гривень, піца «Шпундра» – 305 гривень, піца «Дика карпатська» – 285 гривень, деруни з грибами – 195 гривень, салат зі смаженими карпатськими грибами й сиром – 175 гривень, юшка з карпатських грибів – 145 гривень, голубці як з бабусиної печі – 265 гривень.
Коли: 12:00 – 22:00
Де: проспект Берестейський, 53 (БЦ Avenue 53)