Масляна-2022: Як приготувати ніжні та пористі млинці

Автор: Марина Максенко
19:46 16.02.2022

Млинці на окропі прикрасять святковий стіл на Масляну, яка пройде з 28 лютого до 6 березня. Для їх приготування потрібні прості інгредієнти та небагато часу

Масляна-2022: Як приготувати ніжні та пористі млинці
Світлодіодне освітлення

Млинці виходять ніжними, м’якими та пористими, їх можна їсти як із солодкою, так і з несолодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт;
  • Молоко — 1 склянка;
  • Окріп — 1 склянка;
  • Борошно — 1 склянка;Олія — 4 ст. л;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Збити яйця із сіллю та цукром до стійкої піни.  Не перестаючи збивати влити холодне молоко, збити.

Вилити окріп, знову збити.

Додати борошно, збити, додати олію. Дати настоятися 30 хвилин.

Сковороду намазати олією та тонким шаром вилити тісто, розподіляючи круговими рухами по всьому діаметру сковороди.

Тісто має покритися безліччю дірочок. Якщо цього не сталося, необхідно додати ще трохи окропу в тісто.

Коли край млинця почне рум’янитися, його необхідно перевернути на інший бік і готувати приблизно 20−30 с.

Викласти млинець на тарілку і змастити розтопленим вершковим маслом. 

Великий Київ у Google News

підписатися