Красиво як в ресторані: як приготувати крем-суп зі шпинату з мідіями

Автор: Галина Ворона
17:59 30.01

Крем-суп зі шпинатом потішить густим насиченим смаком та збагатить раціон залізом, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій, який є у шпинаті, необхідний для здоров’я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м’язів. Шпинат також містить калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.

Красиво як в ресторані: як приготувати крем-суп зі шпинату з мідіями
Світлодіодне освітлення

Рецепт поживного і корисного супу пропонує Євген Клопотенко.

Окрім багатого вітамінного вмісту, цей суп має низку переваг: для приготування 4 порцій знадобиться всього 30 хвилин.

Інгредієнти

  • 500 г картоплі
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 150 г шпинату
  • 100 г мідій
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 30 г волоських горіхів
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 2 ст. л. Оливкова олія (для подачі)
  • за смаком Сіль

Покроковий рецепт

  • Картоплю почистіть, поріжте на невеликі шматочки. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль, цілу очищену цибулину, духмяний перець і лавровий лист. Цибулина і спеції додадуть супу особливого смаку і аромату.
  • Достаньте цибулю і прянощі, залишивши картоплю у воді, в якій вона варилася. У цьому рецепті картопля грає роль згущувача.
  • Шпинат добре промийте, зріжте нижню частину, а листя поріжте великими шматочками.
  • Викладіть подрібнене листя шпинату в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
  • Для обсмажування мідій підготуйте часник і чебрець. Вони додадуть мідіям приємного аромату. Часник чистити не потрібно, достатньо придавити його ножем.
  • На пательні розігрійте олію і викладіть часник з чебрецем. Обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник і чебрець не віддадуть свій смак і аромат.
  • Після цього видаліть чебрець і часник з пательні, залишивши в ній лише ароматну олію.
  • Обсмажте на середньому вогні в пательні з маслом розморожені мідії до готовності, періодично їх помішуючи. На це знадобиться близько 3-5 хвилин.
  • Перебийте суп занурювальним блендером прямо в каструлі до отримання однорідної консистенції. Спробуйте суп на смак і за необхідності додайте сіль.
  • Розлийте готовий суп по тарілках. Я рекомендую подавати суп порційно – це зовсім не складно, проте дуже красиво.
  • У кожну тарілку додайте подрібнені ядра волоських горіхів, трохи мідій і полийте невеликою кількістю оливкової олії.

При бажанні отримати більш насичений смак можна приготувати суп пюре з вершками зі шпинату. Ви отримаєте кремову консистенцію і м’який смак. Вершки можна додавати наприкінці приготування, перед тим як перебивати суп блендером. Використовуйте густі вершки 20-30% жирності – на таку порцію буде достатньо додати 100 мл.

Читайте також: Кокосове печиво за пів години майже без борошна: простий рецепт на кожен день

Раніше “ВК” розповідав про корисні закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.

Великий Київ у Google News

підписатися