Коктейль для молодості мозку і того, щоб максимально морально мобілізуватися для допомоги захисникам

Автор: Любава Лисичкіна
23:56 29.06.2022

Мова йде про лікувально-профілактичний коктейль для молодості мозку, хорошої пам’яті, здорових нервів і довголіття. Особливо, у часи війни.

Коктейль для молодості мозку і того, щоб максимально морально мобілізуватися для допомоги захисникам Фото: Ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Як зауважила лікарка, дієтолог Оксана Скиталінська,  коли ракети варварів з гулом пролітають над головами у хмарах,  потрібно мати ясну голову, максимально морально мобілізуватися, щоб ще більше допомагати нашим найкращим у світі захисникам.

Коктейль “МОЛОДІСТЬ МОЗКУ”

  •  Жовток сирий (свіжі курячі яйця помити з милом)
  •  Молоко (козине, рослинне, коров’яче),кефір
  •  Ягоди (бажано різні)
  •  Листочок м’яти.

Можна додати:

  • чайну ложку змеленого в порошок насіння льону, у ньому багато протизапальних рослинних омега-3 жирів, які мають нейрозахисну дію, покращують стан капілярів.
  • листочок гінкго, якщо у Вас росте (у мене аж 2 дерева в саду).
  • чайну ложку порошку лецитину, який корисний для здоров’я клітин.

На дно красивої склянки кладете лід, а потім шарами обережно наливаєте збитий з молоком та ягодами жовток. Можна додати пів чайної ложки цукру.

Чим корисний

Жовток багатий поліненасиченими жирами, які мають протизапальні властивості, мають легкі антитромботичні властивості. Поліненасичені кислоти в жовтку такі самі, як в оливковій олії, переважно олеїнова.

Є невелика кількість корисного холестерину (приблизно 1,6%), що забезпечує нормальну роботу нервових клітин та нервових волокон, а також потрібен для вироблення жовчі для травлення, синтезу вітаміну Д в шкірі, стероїдних гормонів, таких, як естрогени і тестостерон.

Ягоди багаті поліфенолами та вітаміном С, і в комплексі вони ущільнюють стінку капілярів, сповільнюють утворення запальних молекул NFKB, активує ген теломеразу, чим сприяє довголіттю, захищають жири клітин мозку від окислення і руйнування, і розвитку нейродегенеративних захворювань.

Скиталінська зауважує, що напій готується без білків. Сирі білки містять деякі молекули (білок овоїдин), які зв’язують біотин і погіршують його засвоєння, а також пригнічують активність деяких ферментів підшлункової залози, саме тому білок яйця краще вживати в термічно обробленому вигляді.

Лікарка наголосила, що яйця мають бути свіжими; бажано домашніми  і обов’язково помитими з водою і милом.

Відомо, на вулицях Києва за рік додалось майже 1500 камер відеоспостереження.

 

Великий Київ у Google News

підписатися