Рецепт смаколика пропонує Євген Клопотенко.
За його словами, кокосова стружка має бути свіжа, щоб печиво мало класну легку текстуру та смак. Інакше печиво матиме не надто приємний гіркуватий посмак і може вийти сухуватим. Тож якщо стружка стояла у вас на поличці пару місяців в очікуванні кращих часів, краще придбайте нову кокосову стружку.
Інгредієнти
- 100 г кокосової стружки
- 100 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 50 г цукру
- 100 г м’якого масла
- 50 г сметани 20%
- 2 яйця
Як приготувати пісочне кокосове печиво
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У великій мисці змішайте 100 г кокосової стружки, 100 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та 50 г цукру.
- В іншій мисці змішайте 100 г масла, 50 г сметани та 2 яйця. Влийте суміш до сухих інгредієнтів і замісіть однорідне тісто.
- Сформуйте з тіста невеликі кульки, викладіть на деко застелене пергаментом і приплюсніть, щоб утворилися печевинки.
- Випікайте печиво 15 хвилин до гарної рум’яності.
- Насолоджуйтесь.
Читайте також: Корисні перекуси: 4 закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії
Раніше “ВК” розповідав, як приготувати чизкейк з грейпфрутом без випікання.