Клопотенку відмовили у відкритті закладу в Японії через…”російський борщ”

Автор: Любава Лисичкіна
21:16 27.03

Ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”. Тож треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі.

Клопотенку відмовили у відкритті закладу в Японії через…”російський борщ”
Світлодіодне освітлення

Про це шеф-кухар, громадський активіст та амбасадор української кухні у світі Євген Клопотенко написав у Instagram.

“В Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження про борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям”, – йдеться у відповіді ресторатору, який хотів відкрити  монозаклад з борщем.  

 З однієї сторони Клопотенко радіє, адже через це японці можуть оминати заклад, адже “притомні японці, на щастя, історично є русофобами”.  А з іншої сторони вважає, що  ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.

Сам шеф-кухар переконаний, що це означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі.

“Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, – підсумував Клопотенко.

Нагадаємо,  липні 2022 року культуру приготування українського борщу внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

До слова, Великдень на носі: протестуйте приготування шоколадної паски від Клопотенка.

Великий Київ у Google News

підписатися