Великдень на носі: протестуйте приготування шоколадної паски від Клопотенка

Автор: Любава Лисичкіна
22:44 26.03

Приготування пасок зазвичай потребує не лише часу, а й деяких навичок.

Великдень на носі: протестуйте приготування шоколадної паски від Клопотенка
Світлодіодне освітлення

За словами шеф-кухаря Євгена Клопотенка, шоколадна паска із цукатами  однозначно вам сподобається. Приємна терпкість какао надає дивовижного смаку великодньому хлібові, тож спробуйте обов’язково.

Що треба знати, аби спекти ідеальну шоколадну паску:

По-перше, для приготування опари потрібно обов’язково використати саме теплу воду – температура приблизно 35 градусів. Якщо ви додасте до дріжджів гарячу воду, вони не спрацюють і тісто не підніметься.

По-друге, самі дріжджі краще добре подрібнити, аби вони працювали швидше та якісніше. Обов’язково зважайте на строк придатності, свіжі дріжджі будуть краще піднімати тісто.

По-третє, коли ви залишаєте тісто для підйому, слідкуйте, щоб там не було протягів та шуму. Також це має бути тепле місце, наприклад, біля батареї чи на теплій підлозі, у зовсім трохи розігрітій духовці тощо.

Для тіста:

Для глазурі:

 
Приготування:
 
Почнемо з приготування опари. Викладіть у миску 30 г живих дріжджів і влийте 150 мл теплої води. Трохи перемішайте, поки дріжджі не розчиняться. Тоді додайте 2 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Акуратно перемішайте опару до однорідного стану. Накрийте миску рушником та поставте в тепле місце на 25-30 хвилин, аби опара підійшла.
 
Борошно, що залишилося, просійте у велику миску або чашу комбайна, якщо будете замішувати тісто у ньому.Всипте 2 ст. л. темного какао і цукор, який залишився. Перемішайте сухі інгредієнти лопаткою.
 
Вбийте до сухих інгредієнтів 3 яйця, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та опару, що підійшла. Перемішайте тісто до однорідного стану. Якщо вам здається, що воно занадто рідке, додайте ще трохи борошна.
 
Накрийте чашу чи миску із тістом рушником та залиште підходити у теплому місці ще на 1 годину.Через годину змастіть руки соняшниковою олією та обімніть тісто. Додайте 100 г цукатів та злегка перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у тісті.
 
Форму для паски щедро змастіть розм’якшеним вершковим маслом, аби тісто не прилипало та готову паску можна було легко вийняти.Викладіть тісто для шоколадної паски у змащену маслом форму, воно має займати на більше однієї третини форми.
 
Накрийте форму рушником і ще раз залиште для підйому у теплому місці на 35-40 хвилин. Тим часом увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Коли тісто підійде, поставте форму в розігріту духовку та випікайте паску від 25 до 40 хвилин, в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум’яниться, накрийте паску фольгою зверху, аби не підгоряла.
 
Дістаньте готову паску з духовки та залиште трохи охолонути у формі. Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Змішайте у мисочці 3 ст. л. лимонного соку, 100 г цукрової пудри та 2 ст. л. какао. Ретельно перемішайте віничком. Якщо глазур вийшла занадто густою, додайте ще трохи лимонного соку. 
 
Паску, що охолола, дістаньте з форми та покрийте зверху блискучою шоколадною глазур’ю.Прикрасьте часточками цукатів, горіхами чи будь-якими іншими прикрасами до смаку.
 
До слова, “ВК” писав про те,  де скуштувати величезні круасани, бургери, шаурму, хачапурі.

Великий Київ у Google News

підписатися