Результати дослідження опубліковані на порталі препринтів наукових статей BioRxiv.
Фахівці виділили три групи піддослідних мишей, яким вводився спирт відповідно до різних форм алкоголізму у людей: ін’єкційно та за допомогою алкогольних пар, при цьому частину мишей різко позбавляли впливу алкоголю для формування синдрому відміни.
Після цього дослідники вивчили зміни у генах, які відповідають за проникнення SARS-CoV-2. Отримані дані показали, що спиртне впливає на здатність проникнення вірусу в органи.
Крім того, вживання алкогольних напоїв може знизити протизапальний ефект, оскільки спирт впливає на Mas-рецептори, що знаходяться в мембрані клітини, які відповідають за цю відповідь організму.
До слова, основними ознаками COVID-19 є кашель, втрата смаку та нюху, а також підвищена температура тіла, проте хворі на «Омікрон» можуть зіткнутися з низкою «прихованих» симптомів.
Нагадаємо, вживання в їжу якісного тваринного жиру, сала, є хорошим органічним способом профілактики Омікрон-інфекції.