Про користь бананів для організму розповіла дієтолог Наталія Самойленко.
Споживання одного в день допоможе:
- збільшити кількість електролітів, таких як калій, необхідних для нормальної роботи м’язів;
- знизити рівень ЛПНЩ або «поганого» холестерину, зменшуючи ризик серцевих захворювань та інсульту;
- підтримувати хороші бактерії в кишечнику, адже містить вітамін B6 , який необхідний для різних функцій організму, включаючи енергетичний обмін і підтримку здоров’я мозку;
- покращити здоров’я кишечника та рівень цукру в крові, адже зелені банани містять стійкий крохмаль.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Варто жодати, що з точки зору ботаніки, банан є ягодою сімейства великих трав’янистих квіткових рослин Musaceae. Найпоширенішим сортом бананів у Європі є Кавендіш, який ще іноді називають “десертний банан”. У дозрілому вигляді він має м’який та солодкий смак.
До слова, лікар-гастроентеролог розповів, коли краще споживати вуглеводи.