І смачно, і історично: цікаві факти про українців та дегустація їхніх улюблених страв

Автор: Любава Лисичкіна
20:25 07.03

Не пропустіть можливість почути про улюблену каву та страви українських гетьманів, яблучний штрудель та темне пиво часів Лесі Українки, борщ, устриці та ростбіф в епоху Тараса Шевченка. Організатори обіцяють дегустацію. Всі зустрічі – безкоштовні.

І смачно, і історично: цікаві факти про українців та дегустація їхніх улюблених страв
Світлодіодне освітлення
Гастрономічні Фестирудзи запрошують на кілька безкоштовних зустрічей у березні.
 
Чарівна пані Олена проведе екскурсію мистецтвом у поєднанні з українською кухнею. Разом учасники заходу відкриють для себе цікаві факти про видатних українців, а також продегустують їхні улюблені страви.
Буде смачно, історично, буде гастрономічно, емоційно й пізнавально.
 
10 березня з 14:00 до 16:00 разом із пані Оленою дізнаєтеся про улюблену каву та страви українських гетьманів. А дещо навіть зможете посмакувати.

Богдан Хмельницький та Іван Мазепа: суперечливі, шляхетні, відчайдушні, закохані, вразливі, дипломатичні та відверті. На їхню честь пишуть романи, складають вірші. Про їхнє життя та кохання, про каву та спеції, про бундючність та вишуканість дізнаємось на наших Фестирудзах у «Сільпо».

Місце проведення: м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 12.
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.

 
16 березня, 14:00-16:00  мова піде про улюблені страви Лесиної епохи – яблучний штрудель, темне пиво, апельсини та каву з вершками. Відчуєте атмосферу світського рауту перетину ХІХ та ХХ століть. А дещо з цього –  посмакуєте.
 
Хвора, сумна, депресивна – такі ж у нас асоціації з Лесею Українкою? Але якою вона була насправді? Запрошуємо вас поговорити не про нещасну жіночку, якою її зображували в різні історичні епохи, а про небідну, дуже освічену даму. Так, саме даму: у гарних сукнях, рукавичках, з колом спілкування серед інтелігенції. Це буде розмова про самосвідомість і про жіночність.

Місце проведення: м. Київ, Харківське шоссе, 168
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.

 
24 березня з 14:00 до 16:00  – розповідь про визначальні страви епохи Тараса Григоровича – борщ, устриці, ростбіф. А дещо навіть зможете посмакувати.
 
Нам притаманно приписувати людині гастрономічні вподобання залежно від власних уявлень про неї. Але чи відповідають вони дійсності?
Про це і поговоримо на лекції-екскурсії «Такий незнайомий знайомий Шевченко».
Будемо говорити про життя Тараса Григоровича: інстаграмера, інфлюенсера, модника та епатажника. Про світського лева і модного портретиста. Про гурмана й аскета, а не тільки про талановитого вусатого письменника в жупані.

Місце проведення: м. Бровари, вул. Київська, 241
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.

 
До слова, перші обіди з фабрики-кухні “Готуїмо” спробують учні трьох бучанських шкіл.

Великий Київ у Google News

підписатися