І смачно, і історично: цікаві факти про українців та дегустація їхніх улюблених страв

Не пропустіть можливість почути про улюблену каву та страви українських гетьманів, яблучний штрудель та темне пиво часів Лесі Українки, борщ, устриці та ростбіф в епоху Тараса Шевченка. Організатори обіцяють дегустацію. Всі зустрічі - безкоштовні.

Гастрономічні Фестирудзи запрошують на кілька безкоштовних зустрічей у березні.
 
Чарівна пані Олена проведе екскурсію мистецтвом у поєднанні з українською кухнею. Разом учасники заходу відкриють для себе цікаві факти про видатних українців, а також продегустують їхні улюблені страви.
Буде смачно, історично, буде гастрономічно, емоційно й пізнавально.
 
10 березня з 14:00 до 16:00 разом із пані Оленою дізнаєтеся про улюблену каву та страви українських гетьманів. А дещо навіть зможете посмакувати.

Богдан Хмельницький та Іван Мазепа: суперечливі, шляхетні, відчайдушні, закохані, вразливі, дипломатичні та відверті. На їхню честь пишуть романи, складають вірші. Про їхнє життя та кохання, про каву та спеції, про бундючність та вишуканість дізнаємось на наших Фестирудзах у «Сільпо».

Місце проведення: м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 12.
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.

 
16 березня, 14:00-16:00  мова піде про улюблені страви Лесиної епохи – яблучний штрудель, темне пиво, апельсини та каву з вершками. Відчуєте атмосферу світського рауту перетину ХІХ та ХХ століть. А дещо з цього –  посмакуєте.
 
Хвора, сумна, депресивна – такі ж у нас асоціації з Лесею Українкою? Але якою вона була насправді? Запрошуємо вас поговорити не про нещасну жіночку, якою її зображували в різні історичні епохи, а про небідну, дуже освічену даму. Так, саме даму: у гарних сукнях, рукавичках, з колом спілкування серед інтелігенції. Це буде розмова про самосвідомість і про жіночність.

Місце проведення: м. Київ, Харківське шоссе, 168
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.

 
24 березня з 14:00 до 16:00  – розповідь про визначальні страви епохи Тараса Григоровича – борщ, устриці, ростбіф. А дещо навіть зможете посмакувати.
 
Нам притаманно приписувати людині гастрономічні вподобання залежно від власних уявлень про неї. Але чи відповідають вони дійсності?
Про це і поговоримо на лекції-екскурсії «Такий незнайомий знайомий Шевченко».
Будемо говорити про життя Тараса Григоровича: інстаграмера, інфлюенсера, модника та епатажника. Про світського лева і модного портретиста. Про гурмана й аскета, а не тільки про талановитого вусатого письменника в жупані.

Місце проведення: м. Бровари, вул. Київська, 241
Вхід вільний.
Реєстрація за посиланням.