Як розповіли в Держпродспоживслужбі, при бактеріологічному обстеженні пацієнтів у 20-ох осіб виділена Salmonella Enteritidis та у 1 випадку ентеробактер (умовно патогенна флора).
Харчові продукти в кіоску зберігалися і готувалися в антисанітарних умовах. Зазначається, що наразі торгівельна точка з продажу шаурми за адресою проспект Бажана, 3 – демонтована.
Також зареєстровано 5 випадків захворювання, пов’язаних з вживанням шаурми придбаної в павільйоні за адресою вул. Ахматової, 44. Всі хворі також госпіталізовані. При бактеріологічному обстеженні у 3 хворих виділено збудник сальмонели.
Нагадаємо, після отруєнь шаурмою у Києві почнуть обстежувати усі ятки, ярмарки та агропромислові ринки.