Хрумкий фалафель: шість закладів, які не розчарують смаком страви

Автор: Любава Лисичкіна
14:45 17.06.2023

Фала́фель — страва близькосхідної кухні, що являє собою смажені на олії невеликі котлетки з меленого нуту (або кінських бобів). Часто фалафель споживається загорнутим у піту разом з маринованими овочами та приправленим гострим соусом або кунжутною пастою (тахіні).

Хрумкий фалафель: шість закладів, які не розчарують смаком страви
Світлодіодне освітлення

Як повідомляється, якщо ви дійсно цінуєте смак гарно приготованої страви, то варто знати, де саме можна знайти фалафель і отримати задоволення від їжі.

Дегустувати цю традиційну закуску Близького Сходу  можка у кількох  столичних закладах. 

Pita Kyiv

У трьох закладах мережі готують страви ізраїльської кухні. Зважаючи на те, що меню невелике, а відвідувачів багато, інгредієнти до кожної страви завжди свіжі та ретельно підібрані. Наприклад, піту кухарі випікають самостійно щоранку та впродовж дня. Максимальний строк її використання — не більше п’яти годин. 

Фалафель тут подають на додачу до хумусу на тарілці або у піті, з різноманітними соусами, прянощами та, за бажанням, з картоплею фрі.

Дещо з меню: 

  • Піта “Фалафель” — 159 грн
  • Хумус з фалафелем та нутом — 159 грн
  • Комбо-набір “Піта Фалафель” — 249 грн

Адреси: вул. Чикаленка, 39; вул. Сагайдачного, 31; вул. Гандзюк, 1

“Фалафель у Хасана”

Кияни вже давно прозвали це місце легендарним. Так вони відгукуються не лише про страву, яку тут готують, але і про власника та за сумісництвом кухаря Хасана. Іракець впродовж 15 років готував фалафель у батоні на точці біля станції метро “Лісова”, але у квітні з невідомих причин її демонтували. Проте Хасан не планує залишати своїх постійних клієнтів без їхнього улюбленого фалафеля, тому готується до відкриття на новій локації. 

Фалафель у цьому місці особливий тим, що його готують не в лаваші, а в шматочках навпіл розрізаного батона. Всередину додають маленькі котлетки з нута й бобів, баклажани, капусту, салат та інші овочі, які забажає клієнт, а також соуси.

Відкриття нової точки: вул. Магнітогорська, 1А, Арт-завод “Платформа”.

Hum:Hum

Заклад з цілодобовими сніданками, вином та коктейлями. Більшість страв готують з додаванням хумусу, наприклад, деякі салати та соуси. Також у Hum:Hum його можна замовити як окрему страву з нарізаними смужками овочами. 

Фалафель тут подають на тарілці з класичним хумусом, яйцем пашот, бататом-фрі та салатом з руколи, свіжих помідорів й огірків. Також є варіант фалафеля з хумусом, бататом, цвітною капусткою, карамелізованою цибулею та пітою. 

Дещо з меню: 

  • Фалафель з червоним соусом — 130 грн
  • Шакшука — 205 грн
  • Ізраїльська тарілка з фалафелем — 295 грн
  • Ананасовий лимонад — 85 грн
  • Зелений смузі — 145 грн

Адреса: вул. Межигірська, 13

ШОШО VEGAN

Одна з найпопулярніших мереж веганських стритфудів Києва формату to go. Фалафель тут особливий, бо його не смажать у фритюрі, а запікають. Подається він у піті або лаваші, до яких можна додати інгредієнти на свій смак.

Також є вже готові пропозиції, як-от “Класичний фалафель” у піті. Туди кладуть помідори, огірки, листя салату, мариновану цибулю, веганські соуси та сир, хумус й фалафельні котлетки. А тим, хто полюбляє більш насичені смаки, в ШОШО VEGAN рекомендують спробувати “Фестиваль” з трьома кульками фалафеля, хумусом, руколою, авокадо, сезонними овочами, ананасом, тофу та веган-соусам. 

Дещо з меню: 

  • Класичний фалафель в піті — 95 грн
  • Фалафель в лаваші — 95 грн
  • Фалафель “Фестиваль” — 120 грн
  • Чай Кратом — 50 грн
  • Комбуча — 40 грн

Адреси: вул. Верхній Вал, 16; вул. Васильківська, 1; вул. Антоновича, 47/12; вул. Бульварно-Кудрявська, 24.

“Трамвайна”

Заклад знаходиться в будівлі колишньої трамвайної диспетчерської. У цьому місці можна скуштувати три види “шварми”, кожна з якої довжиною 40 сантиметрів. Серед них прихильникам фалафеля підійде шварма “Ізраїльський трамвай”, але також є “Київський трамвай” з куркою та “Французький трамвай” з жульєном. 

Серед напоїв: пиво, айран, вишневі лимонад та негроні. Замовлення тут віддають через вікно, а поїсти можна на крафтових бочках. 

Дещо з меню: 

  • Шварма “Ізраїльський трамвай” — 190 грн
  • Вишневий лимонад — 55 грн
  • Айран — 45 грн 

Адреса: вул. Бульварно-Кудрявська, 2

Kebab Grill

Експрес-кафе, де кухарі готують переважно шаурму за традиційним рецептом, однак використовуючи різні начинки. М’ясна шаурма у цьому місці славиться соковитістю, завдяки горизонтальному способу смаження. Але не менший попит на лаваш з пряним фалафелем. Ця страва складається з піти, свіжого помідора, маринованого огірка та капусти.

Пікантності надають два види соусу: білий — на основі домашнього майонезу, та червоний, приготований із томатів пелаті. За бажанням можна ще додати сир, картоплю фрі, ананас чи кукурудзу. 

Дещо з меню: 

  • Лаваш з фалафелем — 90 грн
  • Лаваш з сулугуні та зеленню — 60 грн
  • Сирні палички — 85 грн 

Адреси: вул. Овруцька, 17; вул.Срібнокільська, 20В; вул. Декабристів, 12А

До слова, на Теремках відкрили заклад, де можна скуштувати 1100-грамову м’ясну шаурму.

Великий Київ у Google News

підписатися