Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Києві.
21 червня відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому було вирішено створити робочі групи, які мають забезпечити контроль за дотриманням власниками торговельний точок вимог законодавства про харчові продукти.
За результатами перевірки, у разі виявлення порушення вимог законодавства про харчові продукти, зокрема умов реалізації:
- недотримання гігієнічних вимог до потужності,
- харчових продуктів та персоналу,
- порушення температурного режиму,
- відсутність холодильного обладнання,
- відсутності державної реєстрації потужності тощо,
недобросовісні бізнеси закриватимуть.
Як відомо, в Києві зареєстровано вже 24 випадки, пов’язані з вживанням шаурми, придбаної в павільйоні на проспекті Бажана, 3. Як розповіли в Держпродспоживслужбі, при бактеріологічному обстеженні пацієнтів у 20-ох осіб виділена Salmonella Enteritidis та у 1 випадку ентеробактер (умовно патогенна флора).
Харчові продукти в кіоску зберігалися і готувалися в антисанітарних умовах. Зазначається, що наразі торгівельна точка з продажу шаурми за адресою проспект Бажана, 3 – демонтована.