Про це розповіла дипломований дієтолог Світлана Фус.
Запивати їжу невеликими порціями води можна. Їжа стане рідкішою та легше перетравлюватиметься, говорить фахівчиня.
“Якщо ти їси щільну страву, наприклад, бутерброд із листям салату та яйцем, то його важко проковтнути. Особливо якщо поспішаєш або нервуєшся, бо тоді пересихає в горлі й слини не вистачає для нормального пережовування. Я не кажу, що потрібно поставити перед собою відро води й випити його під час їжі. Але людина має природну потребу у воді”, – додає Фус.
Кому не варто запивати їжу водою?
Є люди, у яких запивання води погіршує перетравлення. Це залежить від кислотності та стану травної системи, зауважує Світлана Фус. Якщо ж все нормально і тобі хочеться під час їжі зробити пару ковточків, то, будь ласка, це не страшно.
Дієтолог говорить, що часто можна почути нарікання на те, що хтось їсть усе й залишається в гарній формі, а хтось постійно стримує себе, але повнішає. Проте вроджена схильність до повноти чи худорлявості — це мізерні відсотки від загальної ваги.