Про те, чи варто їсти і годувати дітей йогуртами з всілякими добавками – з фруктовими сиропами, шматочками фруктів, з шоколадними кульками, розповіла відомий столичний дієтолог Світлана Фус.
За її спостереженнями масу сумнівних «здорових» продуктів в красивих упаковках купує ледь не кожен другий, хто виходить із маркету. Попри те, що там багато і цукру, і крохмалю в низько жирних йогуртах, і барвників, і стабілізаторів смаку та багато чого іншого, про що навіть не підозрюєш.
“Хіба можна подібні продукти вважати здоровим харчуванням? Можна скільки завгодно розповідати на цю тему, пояснювати, але лінь людська бере верх над усіма вагомими доказами. Особливо шкода дітей, у яких це звична їжа практично з народження. І завжди мами пояснюють це тим, що іншого діти їсти не хочуть. А ще часто чую таке – поки дитина була маленька, я робила йогурти сама, а потім облишила, часу немає, ну і так далі. У мене питання – навіщо приносити шкоду організму і потім ходити по лікарях?”- додає Світлана Фус.
За її словами, думати, що ця їжа, як частина щоденного раціону ( «адже молочні продукти потрібно їсти, це ж кальцій») додаватиме дитині здоров’я, зміцнить кістки і зуби, а дорослому не зіпсує фігуру, просто не можна.
Дієтолог рекомендує купити молоко, закваску і зробити домашній йогурт. Або купити в магазині хороший натуральний йогурт, в якому є тільки два компоненти – молоко і живі бактеріальні культури. Додати туди свіжі ягоди, краплю меду, можна взяти ще горішки або насіння до смаку.