Рецептом чизкейка поділився Євген Клопотенко.
Секрети ідеального чизкейка
Чим жирніший кисломолочний сир, тим він солодший та ніжніший на смак. Тому для чизкейка він має бути найвищої жирності. Найкраще – домашній, придбаний у перевіреної господині. Щоб десерт вийшов кремової консистенції, сир необхідно добре перетерти через дрібне сито чи перебити блендером. Цукор додавайте до свого смаку, але в запропонованому рецепті співвідношення ідеальне.
Інгредієнти
- 500 г кисломолочного сиру 9%
 - 200 мл натурального несолодкого йогурту
 - 150 г цукру
 - 10 г гранульованого желатину
 - 50 мл води
 - 250 г вівсяного печива
 - 100 г вершкового масла 82,5%
 
Для прикраси:
- 1 грейпфрут
 - 2 ст. л. цукру
 - 20 г вершкового масла 82,5%
 - ½ лимона (сік)
 - 20-30 г чорного шоколаду
 
Чизкейк з грейпфрутом: покроковий рецепт
- Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи віничком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
 - Подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком та розкачуйте печиво качалкою.
 - Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива.
 - Добре перемішайте суміш до однорідного стану.
 - Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
 - Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.
 - Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою.
 - Перекладіть в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.
 - Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
 - Грейпфрут добре помийте та наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати як прикрасу для чизкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота цього цитруса, використайте апельсин.
 - Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%.
 - Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.
 - Додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру. Зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане.
 - Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте з боку на бік часточки щипчиками або виделкою. Потім викладіть на тарілку, щоб вони повністю остигли.
 - Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чизкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.
 
Читайте також: Булгур – крупа, в якій більше поживних речовин і вітамінів в порівнянні з іншими
Нагадаємо, ресторан Wine Love відновив роботу: майже два роки тут готували їжу для військових.


