Рецептом чизкейка поділився Євген Клопотенко.
Секрети ідеального чизкейка
Чим жирніший кисломолочний сир, тим він солодший та ніжніший на смак. Тому для чизкейка він має бути найвищої жирності. Найкраще – домашній, придбаний у перевіреної господині. Щоб десерт вийшов кремової консистенції, сир необхідно добре перетерти через дрібне сито чи перебити блендером. Цукор додавайте до свого смаку, але в запропонованому рецепті співвідношення ідеальне.
Інгредієнти
- 500 г кисломолочного сиру 9%
- 200 мл натурального несолодкого йогурту
- 150 г цукру
- 10 г гранульованого желатину
- 50 мл води
- 250 г вівсяного печива
- 100 г вершкового масла 82,5%
Для прикраси:
- 1 грейпфрут
- 2 ст. л. цукру
- 20 г вершкового масла 82,5%
- ½ лимона (сік)
- 20-30 г чорного шоколаду
Чизкейк з грейпфрутом: покроковий рецепт
- Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи віничком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
- Подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком та розкачуйте печиво качалкою.
- Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива.
- Добре перемішайте суміш до однорідного стану.
- Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
- Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.
- Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою.
- Перекладіть в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.
- Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
- Грейпфрут добре помийте та наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати як прикрасу для чизкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота цього цитруса, використайте апельсин.
- Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%.
- Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.
- Додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру. Зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане.
- Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте з боку на бік часточки щипчиками або виделкою. Потім викладіть на тарілку, щоб вони повністю остигли.
- Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чизкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.
Читайте також: Булгур – крупа, в якій більше поживних речовин і вітамінів в порівнянні з іншими
Нагадаємо, ресторан Wine Love відновив роботу: майже два роки тут готували їжу для військових.