Бережи мозок змолоду: корисні продукти для профілактики інсульту

Автор: Галина Ворона
03:47 10.02

Інсульт може серйозно вплинути на роботу мозку через порушення кровопостачання в одній з його частин. Профілактикою захворювання варто перейнятись ще змолоду.

Бережи мозок змолоду: корисні продукти для профілактики інсульту

Як повідомляє Центр громадського здоров’я, здоровий спосіб життя та правильно підібрана їжа допоможуть підтримати ефективну роботу мозку та серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку інсульту.

До свого раціону слід включити:

  • морську рибу (лосось, скумбрію та ін.) як джерело омега-3 жирних кислот, що допомагають підтримати нормальний кровообіг та забезпечити мозок необхідною кількістю кисню і поживних речовин.
  • горіхи та насіння, які містять рослинні омега-3 жирні кислоти, що знижують рівень холестерину і покращують стан судин.
  • ягоди – потужне джерело антиоксидантів, що захищають клітини організму від пошкоджень.
  • кольорові овочі, зокрема зелені (шпинат, кріп, листя салату), що містять вітаміни та мінерали. І як джерело фолатів, запобігають нашаруванню холестерину на внутрішній стінці судин.
  • білки (нежирне м’ясо, риба, яйця, бобові) – основний будівельний матеріал для клітин всього організму та мозку, зокрема.

Намагайся відмовитись від вживання цукровмісних напоїв, зокрема газованих, трансжирів, наприклад, маргарину, фастфуду, кондитерських виробів, обробленого м’яса та копченостей.

Читайте також: Як розпізнати інсульт – 5 симптомів, які вказують, що потрібна негайна допомога

Нагадаємо, безоплатний додаток, який розраховує ризик інсульту, відтепер доступний українською мовою.

Великий Київ у Google News

підписатися