“Амарант” став “суперфудом”: тарілка каші допомагає серцю, імунітету, печінці

23:22 27.03

Маючи такий величезний вибір природніх продуктів харчування, українці можуть бути здоровими дуже довго.

“Амарант” став “суперфудом”: тарілка каші допомагає серцю, імунітету, печінці
Світлодіодне освітлення
Про це ідеться у дописі лікарки, дієтолога Оксани Скиталінської. 
 
За словами лікарки, українці здавна вживали цю кашу і називали її щирицею. Але “амарант” став “суперфудом”, тому тепер його продають у модних картонних коробочках. Але від того його властивості не зменшуються.
 
“Різноманітна їжа – це можливість для організму одержувати різноманітні компоненти, і, тим самим, мати менший ризик прихованих дефіцитів і, відповідно, менший ризик порушень обміну речовин. Я не знаю, як часто Ви їсте страви із амарантом, але робіть це частіше”, – говорить дієтологиня.
Найголовніше про амарант:
 
В ньому багато білка. Як відомо, білок складається з амінокислот. Тому тарілочка амарантової каші сприятиме синтезу білка в організмі, нормальній роботі печінки; підсилює її здатніть очищувати організм від токсичних речовин.
 
Потрібна каша для імунної системи: для утворення імунних клітин, антитіл та інших важливих молекул, посилює здатність організму протистояти вірусним інфекціям (за рахунок амінокислоти лізину).
 
Корисний продукт для роботи серця, підвищення фертильності, при депресії (аспарагінова кислота).
 
Підвищує витривалість організму (амінокислота аланін).
 
В амаранті багато різної клітковини – від розчинної до нерозчинної, тому вона є хорошою їжею для кишечних бактерій, і звʼязує шкідливі продукти обміну речовин і не дає їм можливості потрапити в кров.
 
В амаранті багато калію та кальцію, тому каша сприяє “підсушуванню” тіла, виведенню зайвої рідини з організму.
 
Низкий глікемічний індекс – 35, корисна при інсулінорезистентності, цукровому діабеті, ожирінні.
 
“Можна довго розписувати всі користі цієї каші, але краще просто майте на увазі: вона корисна, тому хоча б раз в тиждень включайте її у свій раціон. З неї можна готувати десерти, якщо додати ягід і горіхів. І смак у неї чудовий – горіховий. По текстурі – майже, як манна каша”, – рекомендує Скиталінська.
 
 До слова, Клопотенку відмовили у відкритті закладу в Японії через…”російський борщ”.

Великий Київ у Google News

підписатися