Поясни і йди геть. Під Міністерством культури вимагали відставки Ткаченка

16:29 28.08.2020

Сьогодні, 28 серпня, активісти вчергове вийшли на акцію проти міністра культури Олександра Ткаченка. Цього разу вона відбулась біля Міністерства культури України. Учасники заходу хотіли поспілкуватись з Ткаченком віч-на-віч, щоб послухати пояснення про ситуацію з його будинком у заповідній зоні Труханового острова, та вимагали його відставки.

Поясни і йди геть. Під Міністерством культури вимагали відставки Ткаченка

Крім плакатів, на яких були заклики до Ткаченка йти у відставку, учасники акції принесли з собою пляжний інвентар – басейн, надувне коло, пісок і зробили з цього всього імпровізований пляж.

Таким чином вони хотіли підкреслити гостроту проблеми, адже попри численні незадоволення громадськості, очільник Міністерства культури жодного разу не вийшов для спілкування і продовжує ігнорувати громадян міста.

Організатори мітингу кажуть, що таких, як міністр Ткаченко, не повинно бути у владі, адже він “забирає у нас майбутнє”.

За їхніми словами, Міністерство культури очолює звичайний шахрай, місце якого за гратами.

Ми делегували його у владу, а він замість розвитку країни і піклування про її культуру і спадщину, будує паркани в заповідній зоні і ховається від народу. А чому? Бо розуміє, що винен. Знає, що український народ розумний і потужний. І пану Ткаченку залишилося недовго на посаді міністра”, – прокоментував активіст ГО “Ліс”.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, це вже не перша акція проти міністра культури Ткаченка. Раніше аналогічний захід проходив під будівлею Кабміну – правда, очільник Мінкульту втік від активістів через чорний хід. Людей обурює, що народний депутат від «Слуги народу» і колишній гендиректор телеканалу «1 + 1» Олександр Ткаченко не вніс в декларацію будинок в природоохоронній зоні на Трухановому острові в Києві. На ділянці землі в 4 гектари розташовується основний будинок, два будинки меншого розміру і двір з озером на ганку.

Великий Київ у Google News

підписатися