Харчовий барвник
Основа основ – старий добрий харчовий барвник. Його необхідно розчинити в теплій воді, додати кілька столових ложок оцту та опустити туди яйце. Його треба постійно перевертати, аби колір взявся рівномірно. Тоді викласти на паперовий рушник за дати висохнути.
Шпинат або кропива
Залежно від концентрації трави, яйця можуть вийти різних відтінків зеленого, якщо поварити їх зі шпинатом або кропивою.
Фіалкове поле у Великодньому кошику
Фіолетового кольору можна надати яйцям за допомоги квітів фіалки. Для цього квіти фіалки треба залити гарячою водою, дати розчину настоятись та замочити у ньому яйця на ніч.
В крапку
Щоб отримати візерунок на яйцях, треба обваляти яйце в рисі, гречці або будь-якій іншій крупі. Тоді щільно загорнути його в марлю, зав’язати та відварити у тому кольорі, який хочете.
Сині, як небо
Синім кольором або синіми розводами яйця можна прикрасити, якщо натерти їх листям червоної капусти.
“Великий Київ” щороку ласує неймовірно смачною паскою, яку випікає для нас наш янгол-охоронець Ірина. Ми вирішили, що було б чудово, якби і читачі також змогли спробувати її. Тому ділимося з вами нашим фірмовим рецептом.