4 рецепти сирників до сніданку, які вам точно сподобаються

23:22 29.01.2022

Ніщо не заряджає на приємний день так, як смачно і затишно проведений ранок, чи хоча б його частина. Тому, ми вирішили запропонувати вам кілька варіантів приготування улюбленою страви багатьох киян – сирників.

4 рецепти сирників до сніданку, які вам точно сподобаються
Світлодіодне освітлення

Рецепти збирав ВК.

1Сирники традиційні

Інгредієнти:

  • Цукор 4 ст. ложки
  • Сухий сир 400 г
  • Яйця 2 шт
  • Дрібка солі
  • Борошно 3 ст ложки
  • Сода пів ч. ложки
  • Манна крупа 4 ст. ложки

Як приготувати:

До сиру додати манку, цукор, сіль, яйця. Дати постояти хвилин 20, поки манка трохи набухне. Потім додати соду (погасити її краще лимоном), дати постояти 5 хвилин. Додати борошно і вимісити тісто. Зробити сирники, обваляти їх у борошні і обсмажити на сковороді в невеликій кількості рослинної олії.

Сирники з родзинками та горіхами

Інгредієнти:

  • 250 г сиру
  • 3 ст. ложки борошна
  • 2-2,5 ст. ложки цукрового піску
  • 1 яйце
  • 50 г ядер волоських горіхів
  • 50 г родзинок

Як приготувати:

Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і подрібнені волоські горіхи. Сирну масу поділяємо на невеликі кульки (по 60 г), формуємо з них сирники і з двох сторін обсмажуємо на сковороді. Подаємо сирники з родзинками і горіхами з варенням, згущеним молоком, сметаною або медом. Щоб сирники вийшли ніжними і такими, що тануть у роті, необхідно бути уважними до дрібниць. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи або родзинки.

 

Сирники в духовці: рецепт з манкою без борошна

Інгредієнти

  • 0,3 кг добре відцідженого сиру;
  • 40 г 20% сметани;
  • 2 курячих яйця;
  • 30 г верш.масла;
  • 3 ст.л. манної крупи;
  • 3 ст.л. цукрового піску;
  • 0,5 пакетика ванільного цукру;
  • 1 ч.л. розпушувача.

 

Як приготувати

 Розітріть сир з яйцями, цукровим піском і ванільним цукром. Збийте міксером, насичуючи масу бульбашками повітря. Введіть сметану, манку, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Залиште настоятися 15 хвилин в теплому місці. Добре перемішайте суміш: вона повинна придбати консистенцію дуже густої сметани, за рахунок набряклою манної крупи. Залиште настоятися ще 20 хв. Змастіть силіконові формочки олією та наповніть на ⅔ тістом. Випікайте в духовці при 180°С приблизно півгодини. Тісто має добре піднятися та зберігати форму після готовності.

 

 Ледачі сирники без смаження

Інгредієнти

  • 360 г жирного сиру;
  • 40 г цукру-піску;
  • 2 середніх яйця;
  • 100 г манної крупи;
  • дрібка солі.


Як приготувати

Розімніть сир з цукром і сіллю, намагаючись розбити всі грудочки. Вбийте яйця та ретельно розмішайте. Всипте манку, ще раз розмішайте та залиште постояти в теплі 20 хвилин. Відщипувати від маси грудочку та скотіть з неї кулю, або сформуйте ковбаску та наріжте її на шматочки. Закип’ятіть воду, підсолити її. Варіть заготовки 3-5 хвилин, відкиньте на друшляк по готовності.

Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати вівсяне печиво, яке не шкодить фігурі а також про легендарні рецепти чаю по-київськи: з цукром, фруктами, горілкою.

Раніше у КВЦ “Парковий” відбулась церемонія вручення національної ресторанної премії “Сіль”. Переможцям – найкращим ресторанам, кафе, барам і пабам України – вручили мідні сковорідки. Цьогоріч за перемогу у 17 номінаціях премії змагалися 145 закладів із 22 міст України. У 11 номінаціях переможцями стали столичні ресторани.

Великий Київ у Google News

підписатися