Рецепти збирав ВК.
1Сирники традиційні
Інгредієнти:
- Цукор 4 ст. ложки
- Сухий сир 400 г
- Яйця 2 шт
- Дрібка солі
- Борошно 3 ст ложки
- Сода пів ч. ложки
- Манна крупа 4 ст. ложки
Як приготувати:
До сиру додати манку, цукор, сіль, яйця. Дати постояти хвилин 20, поки манка трохи набухне. Потім додати соду (погасити її краще лимоном), дати постояти 5 хвилин. Додати борошно і вимісити тісто. Зробити сирники, обваляти їх у борошні і обсмажити на сковороді в невеликій кількості рослинної олії.
Сирники з родзинками та горіхами
Інгредієнти:
- 250 г сиру
- 3 ст. ложки борошна
- 2-2,5 ст. ложки цукрового піску
- 1 яйце
- 50 г ядер волоських горіхів
- 50 г родзинок
Як приготувати:
Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і подрібнені волоські горіхи. Сирну масу поділяємо на невеликі кульки (по 60 г), формуємо з них сирники і з двох сторін обсмажуємо на сковороді. Подаємо сирники з родзинками і горіхами з варенням, згущеним молоком, сметаною або медом. Щоб сирники вийшли ніжними і такими, що тануть у роті, необхідно бути уважними до дрібниць. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи або родзинки.
Сирники в духовці: рецепт з манкою без борошна
Інгредієнти
- 0,3 кг добре відцідженого сиру;
- 40 г 20% сметани;
- 2 курячих яйця;
- 30 г верш.масла;
- 3 ст.л. манної крупи;
- 3 ст.л. цукрового піску;
- 0,5 пакетика ванільного цукру;
- 1 ч.л. розпушувача.
Як приготувати
Розітріть сир з яйцями, цукровим піском і ванільним цукром. Збийте міксером, насичуючи масу бульбашками повітря. Введіть сметану, манку, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Залиште настоятися 15 хвилин в теплому місці. Добре перемішайте суміш: вона повинна придбати консистенцію дуже густої сметани, за рахунок набряклою манної крупи. Залиште настоятися ще 20 хв. Змастіть силіконові формочки олією та наповніть на ⅔ тістом. Випікайте в духовці при 180°С приблизно півгодини. Тісто має добре піднятися та зберігати форму після готовності.
Ледачі сирники без смаження
Інгредієнти
- 360 г жирного сиру;
- 40 г цукру-піску;
- 2 середніх яйця;
- 100 г манної крупи;
- дрібка солі.
Як приготувати
Розімніть сир з цукром і сіллю, намагаючись розбити всі грудочки. Вбийте яйця та ретельно розмішайте. Всипте манку, ще раз розмішайте та залиште постояти в теплі 20 хвилин. Відщипувати від маси грудочку та скотіть з неї кулю, або сформуйте ковбаску та наріжте її на шматочки. Закип’ятіть воду, підсолити її. Варіть заготовки 3-5 хвилин, відкиньте на друшляк по готовності.
Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати вівсяне печиво, яке не шкодить фігурі а також про легендарні рецепти чаю по-київськи: з цукром, фруктами, горілкою.
Раніше у КВЦ “Парковий” відбулась церемонія вручення національної ресторанної премії “Сіль”. Переможцям – найкращим ресторанам, кафе, барам і пабам України – вручили мідні сковорідки. Цьогоріч за перемогу у 17 номінаціях премії змагалися 145 закладів із 22 міст України. У 11 номінаціях переможцями стали столичні ресторани.