На задимлення в Києві впливають не тільки пожежі — Міндовкілля

Автор: Любава Лисичкіна
19:11 Сьогодні

На появу задимлення впливають відсутність вітру і сезонні перепади температур. Крім того вона розповіла, що є основним компонентом диму в небі над Києвом.

На задимлення в Києві впливають не тільки пожежі — Міндовкілля Фото: ілюстративне
Світлодіодне освітлення
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук в ефірі національного марафону Єдині новини розповіла про ситуацію із задимленістю м.Києва.
 
За її словами, основним компонентом диму в небі над Києвом є пил з різним розміром часток.  Окрім пожеж на торфовищах, на появу задимлення впливають відсутність вітру і сезонні перепади температур. Вона нагадала, що в останні роки ми спостерігаємо такі ситуації майже щорічно: навесні та восени.

За словами Гринчук, пожежі на торфовищах та в екосистемах є сезонними явищами, що, власне, і стало причиною такого забруднення повітря.

«Зараз, коли осені стають все більш сухими з малою кількістю опадів – торфовища висихають і стають дуже чутливими до загоряння», – наголосила міністерка захисту довкілля.

Також вона додала, що «як тільки стало тепліше і трішки більше вітру, задимлення в столиці вже практично немає, хоча і відчуваються продукти горіння в повітрі».

Як відомо,  на Київщині п’яту добу гасять загорання торфу.  “ВК” писав про те, що в північній частині Києва вже трохи покращилась якість повітря.

Нагадаємо, у Києві з ночі дуже забруднене повітря. Містянам радять зачинити вікна, пити більше води і не виходити на вулицю.

За даними ДСНС задимлення спричинене зміною вітру та незначними осередками пожеж в екосистемах. Зокрема, на торфовищах і відкритих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей. Біля Лошакової Гути в Чернігівській області горить торфовище і ліс, вітер звідти дме на південь. 

Великий Київ у Google News

підписатися